Diös utvecklar för två företag i centrala Borlänge

Under våren utvecklar fastighetsägaren Diös moderna kontor till två företag i centrala Borlänge. Det är rekryterings- och konsultföretaget Lundin & Boström som den 1 april tar plats i nya lokaler på Målaregatan, och i samband med det anpassas deras tidigare kontorsyta på Borganäsvägen för ingenjörsbyrån Svekons inflyttning i början av juni.

 

Som tidigare berättats satsar Diös på fler ställen i Borlänge: dels i den expansiva stadskärnan där det planeras för Högskolan Dalarnas nya campus, bostäder och etableringar inom urban service, men också genom skapandet av Trafikverkets nya kontor på Röda vägen. Både Lundin & Boströms och Svekons lokaler utvecklas för att möta framtidens behov inom de respektive branscherna.

–Området kring Borganäsvägen och Målaregatan är under stark tillväxt med många spännande planer, därför känns det mycket roligt att vi får möjlighet att utveckla både Lundin & Boström och Svekons nya kontorsmiljöer här. Vi önskar båda företagen varmt lycka till i sina nya lokaler, säger Stefan Carlsson, uthyrare, Diös Dalarna.

Lundin & Boström, som varit hyresgäst hos Diös sedan 2016, är ett rekryterings- och konsultföretag som sedan starten 2008 hjälpt företag hitta rätt i rekryteringsprocessen.

–Vi uppskattar den nära dialog vi haft med Diös under processen att hitta en ny lokal som i större utsträckning tillgodoser våra behov. Det känns riktigt bra att vi blir kvar i kvarteret i lokaler som passar oss ännu bättre, säger Peter Boström, vd, Lundin & Boström.

Ingenjörsbyrån Svekon är verksamma inom mekanik, mjukvaruutveckling, industridesign, projektledning m.m och har funnits i Borlänge sedan 2020.

– Vi är inne i en expansiv fas där våra nya lokaler blir en viktig milstolpe för att kunna växa ytterligare. Som kreativt och framåtlutat bolag är det viktigt för oss att finnas i ett aktivt område där det skapas rätt förutsättningar för framtida utveckling, och det känner vi att det finns här, säger Frida Prästings, Business Area Manager – Borlänge, Svekon.  

För ytterligare information kontakta gärna:

Stefan Carlsson, uthyrare, Diös Dalarna.
Telefon: 010-470 97 52
E-post: stefan.carlsson@dios.se

Peter Boström VD, Lundin & Boström
Telefon:  0243 22 66 51
E-post: peter.bostrom@lundinbostrom.se


Frida Prästings, Business Area Manager - Borlänge, Svekon
Telefon: 070-240 70 80
E-post: frida.prastings@svekon.se

Diös Fastigheter äger och utvecklar både kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter i prioriterade tillväxtstäder. Med ett fastighetsvärde om 24,5 mdkr, ett bestånd om 329 fastigheter och en uthyrningsbar yta om 1 455 tkvm, är visionen att skapa Sveriges mest inspirerande städer. Marknaden sträcker sig från Borlänge till Luleå med huvudkontor i Östersund. Bolaget har sedan starten 2005 haft en kontinuerlig värdetillväxt i fastighetsportföljen och aktien är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Mid Cap. Läs mer om Diös på www.dios.se

Diös Fastigheter AB (publ), Box 188, 831 22 Östersund  |  Tel: +46 770-33 22 00, info@dios.se, www.dios.se  |  Org.nr: 556501-1771

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng