Diös utvecklar för ytterligare en aktör i företagshuset Hjorten i centrala Skellefteå

I augusti står helt nya kontorslokaler till ingenjörs- och designföretaget AFRY klara i det expansiva företagshuset Hjorten på Nygatan i centrala Skellefteå. Det är den tredje etableringen på kort tid som fastighetsägaren Diös offentliggör som en del i planen om att utveckla fastigheten till en attraktiv mittpunkt i stadskärnan.

 

AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning som driver digitalisering och hållbarhet för energi-, infrastruktur- och industrisektorn över hela världen. AFRY är en sammanslagning av ÅF och Pöyry som gick ihop i februari 2019. Bolaget har kontor i över 40 länder med totalt 16 000 medarbetare och cirka 30 medarbetare är baserade i Skellefteå.

Diös har tidigare berättat om sina planer för fler företagsetableringar i Hjorten och offentliggjort att bland annat WSP och Nordea tar plats i nya lokaler i huset.

  Vi är så glada över att välkomna AFRY till Hjorten. Vi kommer att utveckla ett modernt kontorskoncept där vi blandar fastighetens klassiska detaljer med moderna lösningar som skapar förutsättningar för framtiden. Nu ser vi fram emot att se AFRY växa och utvecklas i deras nya lokaler, säger Maria Fjellström, affärschef, Diös Skellefteå.

– Vi tror på en stark positionering i ett centralt läge i Skellefteå som är en marknad där det satsas stort. Vi vill med våra kompetensområden vara med och bidra till den utvecklingen på ett hållbart sätt. Diös har förstått och mött våra önskemål. Vi ser verkligen fram emot att få tillgång till våra nya lokaler, säger Krister Persson, Business Unit Manager, AFRY.  

För ytterligare information kontakta gärna:

Maria Fjellström, affärschef, Diös Skellefteå.
Telefon: 010-470 98 80
E-post: maria.fjellstrom@dios.se   

Krister Persson, Business Unit Manager, AFRY.  
Telefon: 070-628 07 48
E-post: krister.persson@afry.com

Diös Fastigheter äger och utvecklar både kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter i prioriterade tillväxtstäder. Med ett fastighetsvärde om 24,5 mdkr, ett bestånd om 329 fastigheter och en uthyrningsbar yta om 1 455 tkvm, är visionen att skapa Sveriges mest inspirerande städer. Marknaden sträcker sig från Borlänge till Luleå med huvudkontor i Östersund. Bolaget har sedan starten 2005 haft en kontinuerlig värdetillväxt i fastighetsportföljen och aktien är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Mid Cap. Läs mer om Diös på www.dios.se

Diös Fastigheter AB (publ), Box 188, 831 22 Östersund  |  Tel: +46 770-33 22 00, info@dios.se, www.dios.se  |  Org.nr: 556501-1771

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng