Diös utvecklar moderna kontor för två nya hyresgäster i centrala Sundsvall

Under våren blir Trädgårdsgatan 18 ny utgångspunkt för IT-konsultbolaget SolarPlexus IT-strategi och ingenjörsföretaget Etteplan Sweden. Diös utvecklar moderna och hållbara kontorskoncept till båda företagen. Parallellt inleds ett arbete med att modernisera i entré- och trapphusytor i syfte att energieffektivisera och höja standarden i fastigheten. Utvecklingen av både kontorsytor och entré- och trapphusytor inleds efter årsskiftet.

När SolarPlexus IT-Strategi och Etteplan tar plats stärks innehållet i fastigheten med digital och teknisk kompetens. SolarPlexus IT-strategi är ett konsultföretag som hjälper kunder att identifiera och genomföra effektiviseringar och förändringar i verksamheten med hjälp av IT. Etteplan Sweden är ett globalt tekniktjänstföretag specialiserade inom teknisk design, mjukvara och teknisk dokumentation. För båda bolagen var ett mer centralt läge och nya förutsättningar för tillväxt två viktiga faktorer i jakten på ny kontorslokal.  

   Vi är glada över att möjliggöra för både Solarplexus IT-strategi och Etteplan Sweden att ta nästa steg genom nya, ändamålsenliga kontorslokaler. Genom att också uppgradera delar i fastigheten som bidrar till minskad energiförbrukning, som t.ex. ett nytt entréparti, skapar vi ett mer hållbart inomhusklimat för samtliga hyresgäster. Vi hälsar både Solarplexus IT-strategi och Etteplan Sweden varmt välkomna till oss, säger Susanna Johansson, uthyrare, Diös Sundsvall. 

– Det känns härligt att vi äntligen hittat vår plats! Vi är väldigt nöjda med lokalens utformning, vi känner att vi kommer att trivas så bra här. Det här kontoret är den perfekta basen i vår tillväxtresa både på kort och lång sikt. Att processen med Diös var smidig har varit en förutsättning för att hitta rätt lokal, säger Carina Wahlström, platschef, Solarplexus IT-strategi.

– Vi vill att våra kollegor ska känna att vårt nya kontor är lika mycket en mötesplats som arbetsplats – här ska de trivas, må bra och få ännu bättre förutsättningar att utveckla vår verksamhet. Att flytta till ett mer centralt läge ser jag kommer att gynna vår fortsatta tillväxt. Att lättare kunna ta sig kollektivt till kontoret medför också mindre klimatpåverkan samtidigt som det blir ett mer attraktivt läge för konsulterna och ett statement att Etteplan är i Sundsvall för att stanna! Vi ser verkligen fram emot att flytta in till våren säger, Anna Höyer, Area Manager, Etteplan Sweden.

För ytterligare information kontakta gärna:
Susanna Johansson, uthyrare, Diös Sundsvall
Telefon: 010-470 96 64
E-post: susanna.johansson@dios.se  

Carina Wahlström, platschef, SolarPlexus IT-strategi
Telefon: 073-371 30 33
E-post: carina.wahlstrom@solarplexusit.se

Anna Höyer, Area Manager, Etteplan Sweden
Telefon: 010-722 40 00
E-post: anna.hoyer@etteplan.com

Diös Fastigheter äger och utvecklar både kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter i prioriterade tillväxtstäder. Med ett fastighetsvärde om 31 mdkr, ett bestånd om 361 fastigheter och en uthyrningsbar yta om 1 622 tkvm, är visionen att skapa Sveriges mest inspirerande städer. Marknaden sträcker sig från Borlänge till Luleå med huvudkontor i Östersund. Bolaget har sedan starten 2005 haft en kontinuerlig värdetillväxt i fastighetsportföljen och aktien är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Mid Cap. Läs mer om Diös på www.dios.se

Diös Fastigheter AB (publ), Box 188, 831 22 Östersund  |  Tel: +46 770-33 22 00, info@dios.se, www.dios.se  |  Org.nr: 556501-1771

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng