Diös utvecklar nya lokaler till Sveriges Television i centrala Sundsvall

Nu är det klart att fastighetsägaren Diös förlänger avtalet med medieföretaget Sveriges Television, SVT, och i samband med det utvecklar ett helt nytt kontor på Heffnersallé i centrala Sundsvall. Utvecklingen påbörjas med start per omgående och SVT beräknas flytta in i sina nya lokaler under våren 2021.

 

SVT är en del av hela Sveriges public service och en oberoende medieförmedlare vars uppdrag är att förse medborgarna med ett utbud som engagerar, granskar, folkbildar, underhåller och berikar, oavsett ålder och intressen. Verksamhet finansieras av public service-avgiften och bedrivs självständigt i förhållande till politiska, kommersiella och andra samhälleliga intressen. I Sundsvall arbetar 18 personer på den lokala nyhetsredaktionen och samtliga hänger med i flytten till de nya lokalerna på Heffnersallé. 

– Vi är glada över att fortsätta vårt samarbete med SVT och att dessutom få utveckla deras nya, toppfräscha lokaler i ett expansivt område. I direkt anslutning finns fantastiska grönområden och stadskärnan med sitt urbana utbud är endast en kort promenad bort, säger Johan Nordin, förvaltare, Diös.

– Det känns riktigt bra att ta plats i utvecklade lokaler på ett nytt tillgängligt läge. Vi valde att fortsätta vårt samarbete med Diös då de varit aktiva och lyhörda för våra önskemål. För oss är det av största vikt att våra lokaler ska erbjuda våra medarbetare bästa möjliga förutsättningar att genomföra vårt uppdrag, säger Jan Pettersson, fastighetsförvaltare och projektledare, SVT.  

För ytterligare information kontakta gärna:

Johan Nordin, förvaltare, Diös
Telefon: 010-470 96 53
E-post: johan.nordin@dios.se

Jan Pettersson, fastighetsförvaltare och projektledare, SVT
Telefon: 073-056 65 00
E-post: jan.pettersson@svt.se

Diös Fastigheter äger och utvecklar både kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter i prioriterade tillväxtstäder. Med ett fastighetsvärde om 23,5 mdkr, ett bestånd om 337 fastigheter och en uthyrningsbar yta om 1 486 tkvm, är visionen att skapa Sveriges mest inspirerande städer. Marknaden sträcker sig från Borlänge till Luleå med huvudkontor i Östersund. Bolaget har sedan starten 2005 haft en kontinuerlig värdetillväxt i fastighetsportföljen och aktien är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Mid Cap. Läs mer om Diös på www.dios.se

Diös Fastigheter AB (publ), Box 188, 831 22 Östersund  |  Tel: +46 770-33 22 00, info@dios.se, www.dios.se  |  Org.nr: 556501-1771

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng