Greentechföretaget Linea Werde etablerar sig i Diös lokaler i Sundsvall

Den 1 oktober flyttade det nystartade greentechföretaget Linea Werde in i nya lokaler på Tullgatan 18 mitt i centrala Sundsvall. Bolaget har utvecklat en innovativ processteknik som minimerar koldioxidutsläpp och renar förorenat vatten. Marknaden är i första hand Skandinavien och Europa med målet om en expansion inom kort. 

Linea Werde arbetar med att ta fram en reningsprocess som eliminerar co2-utsläppen. Genom den nya tekniken kan exempelvis kommunalt avloppsvatten och slammer från industrierna renas samtidigt, vilket väntas leda till en minskad miljöpåverkan och bidra till en renare värld. Linea Werde betyder den gröna linjen på italienska. 

- Vi är glada över att kunna välkomna Linea Werde till våra lokaler i Sundsvall. Extra roligt är det att samarbeta med företag som arbetar med att minska miljöpåverkan. Det stämmer väl överens med Diös övergripande hållbarhetsstrategi, säger Jenny Svensson, förvaltare, Diös.

- Vi är mitt i en processpatentsansökan som är enormt spännande. När vi får vårt beslut vet vi hur vårt framtida arbete kommer se ut. Vår förhoppning är vi kan börja rekrytera mer kompetens inom kort till Linea Werde och Sundsvallsregionen i stort. Genom vårt samarbete med Diös ser vi goda möjligheter till det, säger Roger Lundbäck, Linea Werde. 

För ytterligare information vänligen kontakta: 
Jenny Svensson, förvaltare, Diös  
Telefon: 010-470 96 61
E-post: jenny.svensson@dios.se

Roger Lundbäck, ordförande, Linea Werde
Telefon: 070-546 44 34
E-post: roger@lineawerde.se

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng