Nu utvecklas Östersunds första Longstay-hotell

Hotell Zäta och fastighetsägaren Diös bygger nu om hotellet till ett longstay-koncept – tillfälligt boende för de som arbetar på distans eller provar på en flytt till Östersund, sprunget ur den växande trenden med flexibla arbetssätt. Ledorden i utvecklingen är digitalisering, hållbarhet, self service och hotellservice. Ombyggnationen inleds per omgående och longstay-konceptet beräknas öppna i december.

 

Hotell Zäta ligger på Prästgatan mitt i centrala Östersund. Från adressen har de sedan tidigt 60-tal bedrivit traditionell hotellverksamhet. Nu bygger de om hotellet efter ett longstay-koncept, där gästerna kommer kunna bo längre och billigare per natt med möjligheten att själva laga sina måltider.

  Vi är otroligt peppade på att utveckla Östersunds första longstaykoncept. Våra vanor och sätt att resa och uppleva har förändrats i spåren av pandemin och vi ser att intresset för Östersund är stort, bland annat genom en ökad efterfrågan från storstadsbaserade företag att öppna satellitkontor här. Framtidens arbetssätt i den attraktiva 15-minutersstaden är flexibelt, och med detta möjliggör vi för ännu fler att bo, arbeta och njuta av allt som vår stad har att erbjuda, säger Johan Fryksborn, affärschef, Diös Åre/Östersund.

Vi ser att de digitala nomaderna ökar. Många vill passa på att semestra samtidigt som man kan utföra sitt arbete via t.ex. digitala möten. Konceptet bygger på att våra gäster har möjlighet att laga sin frukost eller middag själva, eller nyttja någon restaurang i närheten. Det kommer såklart också finnas möjligheter att boka enstaka nätter för de som önskar, säger Stefan Nerpin, hotellägare, Hotell Zäta.

För ytterligare information kontakta gärna:

Johan Fryksborn, affärschef, Diös Åre/Östersund.
Telefon: 010-470 96 04
E-post: johan.fryksborn@dios.se

Stefan Nerpin, hotellägare, Hotell Zäta.
Telefon: 070-679 17 77
E-post: manager@hotel-z.se

Diös Fastigheter äger och utvecklar både kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter i prioriterade tillväxtstäder. Med ett fastighetsvärde om 25,3 mdkr, ett bestånd om 331 fastigheter och en uthyrningsbar yta om 1 459 tkvm, är visionen att skapa Sveriges mest inspirerande städer. Marknaden sträcker sig från Borlänge till Luleå med huvudkontor i Östersund. Bolaget har sedan starten 2005 haft en kontinuerlig värdetillväxt i fastighetsportföljen och aktien är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Mid Cap. Läs mer om Diös på www.dios.se

Diös Fastigheter AB (publ), Box 188, 831 22 Östersund  |  Tel: +46 770-33 22 00, info@dios.se, www.dios.se  |  Org.nr: 556501-1771

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng