Techgymnasiet NTI utökar sina lokaler i centrala Sundsvall

Sedan 2003 har NTI Gymnasiet funnits i fastighetsägaren Diös lokaler på Kyrkogatan i centrala Sundsvall. Nu har de utökat verksamheten med nya lokaler på markplan och ett innovations-center för ett starkare samarbete mellan utbildning och näringsliv. I och med NTI Gymnasiets expansion i oktober blev fastigheten fullt uthyrd. 


På 29 skolor över hela Sverige utbildar NTI Gymnasiet elever i syfte att förbereda dem för en digital framtid. Med förståelse för teknikens roll i framtiden erbjuder NTI gymnasiet program som teknikvetenskap,  dator- och kommunikationsteknik och estetik och media. I Sundsvall satsar gymnasieskolan bland annat på E-sport genom branschnära samarbeten med aktörer som Dreamhack och A3. 

- Vi är jätteglada att NTI-gymnasiet utökar sin verksamhet med en tech-hub och fortsätter att växa i Sundsvall. Vi är en stark IT-stad och den här typen av utbildningar bidrar med en viktig och långsiktig kunskapsinjektion. Genom att skapa förutsättningar för deras fortsatta utveckling hoppas vi att intresset för deras utbildningar ska fortsätta växa och bidra till Sundsvalls stadsutveckling, säger Anna Dahlgren, förvaltare, Diös. 


-  Vi är glada och stolta över att vi fortsätter att växa och kommer att använda våra nya lokaler som ett innovationscenter och techhub där vi knyter samman utbildning och näringsliv med våra olika projekt. Vi kommer även använda lokalerna i vår ordinarie undervisning med eleverna för att leda och navigera dem in i en digitaliserad framtid. Vi är glada över att vi, tillsammans med Diös, kan skapa förutsättningar för våra elevers framtida arbetsliv, säger Jon Ellrose, rektor, NTI Gymnasiet Sundsvall   

För ytterligare information vänligen kontakta:
Anna Dahlgren, förvaltare, Diös
Telefon: 010-470 96 57
E-post: anna.dahlgren@dios.se 

Jon Ellrose, rektor, NTI Gymnasiet Sundsvall 
Telefon: 072-210 51 00 
E-post: jon.ellrose@ntig.se

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng