Vigårda öppnar restaurang i Diös lokaler i centrala Gävle

Nu är det klart att ytterligare en aktör tar plats längs med det attraktiva restaurangstråket på Norra Kungsgatan 1 i centrala Gävle. Fastighetsägaren Diös utvecklar lokaler med ett urbant och gemytligt restaurangkoncept för Vigårda i det expansiva Å-huset. Utvecklingen påbörjas i höst och Vigårda beräknas slå upp portarna i början av februari 2022.  

 

Vigårda grundades av Melker Andersson och Daniel Coyet och ägs idag av Brasseriegruppen. Restaurangkedjan har sedan 2012 serverat vällagad snabbmat av hög kvalitet, och beslutade sig i början av 2021 att uppgradera sitt koncept till ”A Scandinavian Diner” – hälsosam mat som för människor samman. Restaurangen i Gävle blir Vigårdas första etablering norr om Stockholm. 

  Vigårda blir ett fint komplement till restaurangstråket på Norra Kungsgatan som kommit att bli en pulserande mötesplats för gastronomiska upplevelser i city. Dessutom utvecklar vi lokalerna i Å-huset där det sitter cirka 300 personer som kommer ha ett stenkast till Vigårdas goda och hälsosamma måltider. Vi önskar Berk med team varmt lycka till, säger Daniel Jansson Westblom, uthyrare, Diös Gävle.

Restaurangen kommer drivas av Berk Bozlak som även driver Pitcher’s, precis intill Vigårdas blivande lokaler.

Gävle har en sprudlande stadskärna med riktigt het resturangmarknad. Nu stärker vi den ytterligare genom vår etablering av Vigårda, som kommer tillföra helt nya smaker till utbudet. Jag har en god relation med Diös och är glad över att de återigen är med mig i utvecklingen av en riktigt häftig restaurangupplevelse, säger Berk Bozlak, restaurangägare, Vigårda.

För ytterligare information kontakta gärna:

Daniel Jansson Westblom, uthyrare, Diös Gävle
Telefon: 010-470 97 04
E-post: daniel.westblom@dios.se

Berk Bozlak, restaurangägare, Vigårda.
Telefon: 076-349 28 50
E-post: berk.bozlak@pitchers.se

Diös Fastigheter äger och utvecklar både kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter i prioriterade tillväxtstäder. Med ett fastighetsvärde om 25,3 mdkr, ett bestånd om 331 fastigheter och en uthyrningsbar yta om 1 459 tkvm, är visionen att skapa Sveriges mest inspirerande städer. Marknaden sträcker sig från Borlänge till Luleå med huvudkontor i Östersund. Bolaget har sedan starten 2005 haft en kontinuerlig värdetillväxt i fastighetsportföljen och aktien är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Mid Cap. Läs mer om Diös på www.dios.se

Diös Fastigheter AB (publ), Box 188, 831 22 Östersund  |  Tel: +46 770-33 22 00, info@dios.se, www.dios.se  |  Org.nr: 556501-1771

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng