Access Rehab - En spontan etablering som blev en självklar aktör i Åre

Berättelsen om den uppskattade kliniken i Centrumhuset på Åre Torg började med att kiropraktorn Sara Bjurström gick in till sin chef för att säga upp sig från sitt jobb på Access Rehab i Stockholm. Hon och hennes familj hade bestämt sig för att lämna storstadslivet för att slå sig till ro i Åre. Hennes chef, som såg stor potential i både Sara och hennes blivande hemstad, erbjöd henne möjligheten att fortsätta arbeta på Access Rehab – genom att starta upp en klinik i Åre. Sagt och gjort, i slutet av 2018 rullade verksamheten sakta igång för att sedan explodera under sommaren 2019.

- Vi har en idrottsprofilsinriktning så för oss passade det perfekt att öppna en klinik i Åre. De som väljer att semestra här ägnar sig ofta åt någon form av fysisk aktivitet vilket gör att vi får behandla både turister och locals. De som kommer till oss vill att kroppen ska kunna prestera efter kraven man ställer på den, säger Sara Bjurström, tillförordnad klinikansvarig och kiropraktor.

Access Rehab hjälper allt från välkända sportprofiler till vardagsmotionärer med smärtproblematik, muskelbesvär eller annat som hindrar kroppen från att uppnå sin fulla potential. I klinikens profilering finns, som namnet antyder, ett tydligt fokus på tillgänglighet och synlighet vilket ställde höga krav på både läge och lokaler inför etableringen i Åre.

- När Diös erbjöd oss lokalerna i Centrumhuset kändes det helt rätt. Jag kände till Åre lite grann sedan innan och visste att det var ett A-läge utifrån våra krav på att finnas nära våra patienter. Att vi dessutom har sådan god sammanhållning oss hyresgäster emellan känns riktigt bra, säger Sara Bjurström.

Access Rehab har funnits i lokalerna i Centrumhuset sedan april 2019 – ett hus som består av en blandning av restauranger, butiker och techföretag. Fastigheten ligger i hjärtat av Åre, något som även är till fördel för Sara själv som gärna nätverkar både innanför och utanför branschgränserna. Hon förklarar att hon i överlag upplever en god dialog och sammanhållning mellan företagen i Åre.

- Det finns en öppenhet att föra dialog, mötas och dela erfarenheter. Sedan vi kom hit har vi haft en god kontakt med bland annat Diös som lyssnat till våra behov och gjort att vi känt oss omhändertagna. Vi har alltid haft någon att bolla med, säger Sara Bjurström.

Förutom kliniken i Åre finns Access Rehab på åtta andra orter i Sverige och två orter i Norge – dessutom finns planer på att växa ytterligare. Tack vare ett gäng lyckliga sammanträffanden och en stor dos driv och hårt arbete har Access Rehab idag kommit att bli en självklar aktör i centrala Åre.

- Vår vd hade haft ögonen på Åre och min flytt blev en naturlig brygga till en uppstart här, vilket vi alla är mycket tacksamma för idag. Det skedde lite spontant, men med timingen och omständigheterna föll allt på plats väldigt bra. Nu ser vi fram emot ett spännande 2020, avslutar Sara Bjuström.