Bontouch skapar livsstilsstudios där karriär och privatliv samspelar

Cykelverkstad, vallabod, friluftsbank och arbetsplatser där hunden har en lika självklar plats som sin mänskliga kompis – den digitala produktutvecklaren Bontouch livsstilsstudios lever verkligen upp till sitt namn. Kortfattat går det att beskriva livstilsstudion som det klassiska kontoret upphöjt i tio. Genom att tillföra arbetsplatsen unika mervärden är målet att skapa en bättre balans mellan jobb, familj och fritid för de anställda.

–      Vi är övertygade om att privatliv och karriär kan samspela på ett sätt som ger våra medarbetare ökad livskvalitet. Etableringen i Östersund skedde genom att vi såg ett hål på arbetsmarknaden och stor potential i att vidga vårt rekryteringsunderlag. Att kunna erbjuda våra anställda ett alternativ till storstadslivet samtidigt som de får jobba med digital produktutveckling för stora och välkända varumärken gör oss till en ännu starkare arbetsgivare, säger Staffan Kjellberg, studiochef Östersund/Åre, Bontouch.

Det Stockholmsbaserade företaget hade inlett en expansionsresa med studios i London och New York när Östersund seglade upp som alternativ på potentiell etableringsstad. Med en längtan efter att byta ut storstadslivet mot ett mer naturnära levnadssätt blev det naturligt att Staffan Kjellberg skulle vara med och leda bolagets Jämtlandssatsning. Det som började i ett kontorsrum i ett coworkingspace i Östersund förvandlades på bara några år till egen livsstilsstudio mitt i centrum, samt en filial i Åre.

–      För att lyckas på en ny marknad behövs det någon på plats som kan företagskulturen och kan leda genomförandet. Jag och min familj var intresserade av att flytta närmare fjällen och därför var beslutet enkelt. Vi har haft hög rekryteringstakt sedan 2019 då vi inledde satsningen, och majoriteten av våra anställda i Östersund och Åre har flyttat till regionen från storstäderna. Det är intressen som skidåkning, cykling, vandring som lockat, i kombination med de kvaliteter Östersund kan erbjuda som stad, säger Kjellberg.

I den drygt 520 kvadratmeter stora studion på Biblioteksgatan tillvaratas våningens klassiska inslag och kombineras med modern inredning. Hållbarhet har varit ett viktigt ledord i utvecklingen, bland annat genom dedikerade insatser för att få ner energiförbrukningen. Trots att kontoret blir beläget i ett av Östersunds mest centrala lägen är naturen ständigt närvarande – från kontorsfönstren blickar de inte bara ut över Stortorget, utan även mot Storsjön, Gustavsbergsbacken och fjälltopparna.

Från totalt fem studios arbetar Bontouch med välkända varumärken som Swish, Skistar, Postnord, SJ och SEB. De drygt 20 anställda i Åre Östersund arbetar med kunder i Europa och Amerika. Det har hittills varit fyra tillväxtstarka år i Jämtland, och trenden ser inte ut att avta.

–      Med vårt nya kontor förbättrar vi våra redan goda förutsättningar för fortsatt tillväxt. Vi har ingen egentlig målbild med hur många vi vill bli, vi vill fortsätta att växa men kommer inte att tumma på kvaliteten. Vi kommer att fortsätta arbeta med vår profil att bli en ännu mer utpräglad livsstilsstudio och där spelar det fysiska kontoret en viktig roll, avslutar Kjellberg.

Vill du läsa mer om Bontouch? Besök www.bontouch.com. Letar du efter ett kontor som kan möjliggöra din definition av en livsstilsstudio – kontakta oss genom att klicka här.