Co-working aktören dospace växer - satsar på Gävle

Co-working företaget DoSpace hade sin uppstart våren 2017 i Linköping med vd och grundaren Niclas Söör i spetsen. Ett år senare har han etablerat fyra kontor på tre olika orter med fem anställda och cirka 250 medlemmar.

- Det är vi själva som expanderat, vi har höjt tempot, vi är kontaktskapare och vi tycker att vi bidrar till en mer hållbar värld.

Marknaden för delade kontor har exploderat, främst frilansare och mindre företag sitter tillsammans på delade ytor, där service som Wi-Fi och gratis kaffe är inkluderat. Niclas menar att ett sådant här koncept tar bort många av de negativa faktorerna med att driva ett mindre företag där kringkostnaderna ofta sticker i höjden.

- Det lilla företaget har ofta få anställda, om ens några, och man måste mecka med allt själv. Hos DoSpace finns därför en snygg tillvaro där allt är ordnat. Vi lägger också mycket fokus på Community mellan medlemmarna och tycker det är viktigt att alla hyresgäster drar nytta av varandra om det så behövs och finns resurser för det.

Den senaste etableringen var i centrala Gävle. Frågan kom först från kommunen om att skapa en ny mötesplats som främjar entreprenörskap och innovation. Tillsammans med Diös hittade Niclas en passande lokal i Gävle som var över förväntan- precis som välkomnande i staden.

-Vi har fått en jättebra respons av Gävleborna och aldrig tidigare har vi haft så många inflyttningar i tidigt skede som här. Många verkar uppskatta vår uppstart och tycker att vi fyller en lucka som har saknats, säger Niclas Söör, vd och grundare, DoSpace.

Att skapa nya mötesplatser, som människor vill hänga och mötas på, bidrar till ökade flöden och inspirerar till nya typer av upplevelser i staden -något som DoSpace brinner för och vill fortsätta jobba aktivt med även i framtiden.

Läs mer om DoSpace på dospace.se

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng