House Be - coworking på norrländska

House Be är den moderna co-workingaktören med visionen om att vara lika hemma som ditt vardagsrum, men med ytor skapade för att få saker gjorda. En kreativ plats full av moderna människor med vassa idéer. House Be finns i Umeå, Östersund, Åre, Härnösand och Sundsvall och samlar alla typer av bolag och organisationer under ett och samma tak.

Work. Play. Be. Det är så House Be'arna lever. Det är så de fungerar; som entreprenörer, intraprenörer, kollegor, vänner. De jobbar hårt, men räds inte en lekpaus där de fyller på med energi. De kan stanna upp och andas och de kan fokusera här och nu. 

Vad som började från gräsrötterna av ett gäng passionerade entreprenörer, har snabbt blivit till något större.

På House Be finns möjlighet att hyra allt från loungeplatser (delade platser) till fasta skrivbord och egna kontorsrum. Coworking är den moderna tidens kontorshotell och synonymt med gemenskap, flexibilitet och ett socialt sammanhang.

Norrland, med dess berg, vidsträckta natur och ändå närhet till havet har länge varit en del av Sverige som lockat till sig många kreativa och friluftsälskande människor från hela världen. Detta har i sin tur bidragit till att nya industrier etablerat sig i Norrland, bland annat ett starkt entreprenörscommunity.

I takt med att fler entreprenörer, digitala nomader och hemvändare flyttade från storstäderna till mindre städer i Norrland blev det tydligt att det saknades något. En samlingsplats, för att dela idéer, nätverka, göra affärer och få inspiration och hjälp med att ta sitt bolag till nästa nivå. 2016/2017 så skedde, oberoende av varandra, ytterligare några viktiga etableringar i Norrland. Tre coworking aktörer öppnade portarna med ett års mellanrum i Åre, Härnösand och Sundsvall; House Be, Hink och Great Space.

Inflyttningen till, samt nystartandet av bolag i dessa orter eskalerade ytterligare tack vare möjligheterna dessa nav erbjuder och nu ökar efterfrågan på Coworking i hela Norrland och i andra mindre städer och knutpunkter runt om i Sverige.

Vintern 2018/2019 tog dessa bolag ett stort steg tillsammans för Sveriges entreprenörer, tillsammans bildade de ett gemensamt House Be som nu finns på fem orter i Norra Sverige; Åre, Östersund, Sundsvall, Härnösand och Umeå.

Visionen är att ta nästa stora kliv i företagandet i Sverige – att ge ännu fler bolag och personer möjligheten att få verka från ett House Be i många fler städer runt om i Sverige.

Är du intresserad av att blir en del av House Be? Besök hemsidan här, Instagram, LinkedIn eller Facebook