Stenstans bageri - en hemtrevlig mötesplats mitt i centrala Sundsvall

Vid sidan om den pulserande citygatan Esplanaden i ett av stadens karaktärsenliga stenhus finns cafét som många Sundsvallsbor beskriver som sitt andra vardagsrum – Stenstans bageri. Innanför de ombonade väggarna produceras bakverk, matbröd och sallader från grunden med noga utvalda ingredienser. Ägarparet Kerstin och Christer Nilsen berättar att de lägger stor vikt vid att arbeta med så lokala och naturliga produkter som möjligt.

- Vi arbetar efter mottot ”kvalitet är aldrig en kompromiss”. Vi tar inga genvägar i produktionen och ser till att alltid leverera produkter som vi kan vara stolta över. Många förvånas över att vi gör allt själva från grunden men för oss är det ett sätt att kvalitetssäkra det vi erbjuder våra kunder, samtidigt som vi får vara kreativa och utvecklas i våra roller, säger Kerstin och Christer.

Både Kerstin och Christer har spenderat största delen av sina yrkesliv inom restaurang- och kafébranschen och drev innan Stenstans bageri ett annat populärt Sundsvalls-kafé i 14 år. Båda längtade efter att starta upp och driva en verksamhet från grunden och när Kerstin år 2009 fann lokalen på Trädgårdsgatan kändes drömmen om ett eget bageri inte långt bort.

- Jag insåg snabbt att det fanns stor potential i såväl lokal som placering. Tillsammans med Diös utvecklade vi lokalen för att på bästa sätt passa vår vision om att vara flexibla och lösningsorienterade. Att vi dessutom kommit att trivas så bra i kvarteret och har goda relationer med våra grannar är en stor bonus, säger Kerstin och Christer.

Oftast möts kunden av den positiva och karismatiska delägaren Christer när de stiger in i bageriet. Kerstin och Christer är båda övertygade om att en stor del av deras framgång beror på att de har en nära och öppen kontakt med gästerna. Det goda anseendet återspeglas i fina recensioner både online och i folkmun, vilket ägarparet gläds över. Bageriägarna upplever att de skapar flöden av människor till stan och bidrar till en levande stadskärna i och med att gästerna väljer att komma tillbaka.

- Vi öppnar kl. 8 varje morgon men har oftast besökare i cafét redan från kl. 6, säger Christer. 

I starten 2009 bestod Stenstans bageri av fyra medarbetare men allt eftersom bageriet ökat i popularitet har medarbetarantalet följt samma kurva och idag arbetar totalt elva personer i verksamheten. Både Kerstin och Christer lägger stor vikt vid sina medarbetare som varje dag bidrar kaféts fortsatta utveckling.

- Det är omöjligt att skapa en attraktiv mötesplats utan hängivna och duktiga medarbetare. Vi har varit väldigt lyckligt lottade som hittat personal, som liksom vi, brinner för att skapa goda relationer med våra gäster och samtidigt vill vara med och utveckla staden, avslutar Kerstin och Christer.

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng