Barnahus blir ny hyresgäst hos Diös i centrala Sundsvall

Fastighetsägaren Diös välkomnar myndighetssamverkan för våldsutsatta barn – Barnahus – till nya, större lokaler på Torggatan i centrala Sundsvall. Den nya ytan totalutvecklas till en trygg och barnanpassad miljö, i linje med verksamhetens uppdrag. Parterna har tecknat ett grönt hyresavtal och inflyttning beräknas ske i april.

På bild: Christina Björk-Göransson, Polisen, Ingela Viklander & Caroline Wirme, Sundsvalls kommun och Susanna Johansson, Diös.

Till Barnahus Västernorrland kommer vålds- och övergreppsutsatta barn och unga under 18 år. Hos verksamheten samverkar polis, åklagare, socialtjänst, barnpsykiatri och barnsjukvård för att barn och ungdomars intressen ska tillgodoses på bästa sätt. Barnahus finns på drygt 30 platser runt om i Sverige, med mottagning i Sundsvall sedan 2006.

  Det känns bra att kunna erbjuda Barnahus en ändamålsenlig lokal på ett centralt och tillgängligt läge. Vi har under hela processen haft en nära dialog för att kunna erbjuda de bästa förutsättningarna för deras viktiga verksamhet. Det är just nu full aktivitet i lokalen och vi ser fram emot att lämna över nyckeln och välkomna dem ordentligt till huset i april, säger Susanna Johansson, uthyrare, Diös Sundsvall.

– Vi hoppas och tror att ett lokalbyte som är helt anpassat efter verksamhetens behov kommer ge oss större möjligheter att hjälpa fler barn. Fastigheten erbjuder många fördelar, bland annat huserar Barn- och ungdomsentrén två trappor ned, vilket är en aktör som vi på sikt ser samverkansmöjligheter med, säger Eva Leijon, verksamhetschef, Barn, unga och familj, Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen, Sundsvalls kommun.

För ytterligare information kontakta gärna:
Susanna Johansson, uthyrare, Diös Sundsvall
Telefon: 010-470 96 64
E-post: susanna.johansson@dios.se

Eva Leijon, verksamhetschef, Barn, unga och familj, Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen, Sundsvalls kommun
Telefon: 070-347 49 73
E-post: eva.leijon@sundsvall.se

Diös Fastigheter äger och utvecklar både kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter i prioriterade tillväxtstäder. Med ett fastighetsvärde om 31 mdkr, ett bestånd om 361 fastigheter och en uthyrningsbar yta om 1 622 tkvm, är visionen att skapa Sveriges mest inspirerande städer. Marknaden sträcker sig från Borlänge till Luleå med huvudkontor i Östersund. Bolaget har sedan starten 2005 haft en kontinuerlig värdetillväxt i fastighetsportföljen och aktien är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Mid Cap. Läs mer om Diös på www.dios.se

Diös Fastigheter AB (publ), Box 188, 831 22 Östersund  |  Tel: +46 770-33 22 00, info@dios.se, www.dios.se  |  Org.nr: 556501-1771

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng