Diös och Forenom tecknar grönt hyresavtal om vandrarhem i Östersund

Nordens ledande aktör inom tillfälligt boende och korttidsboende, Forenom, växer i Östersund. Regionen står inför flera stora etableringar och för att möta bostadsbehovet har Forenom etablerat ett nytt vandrarhem i Diös fastighet på Odenskogsvägen. Parterna har tecknat ett grönt hyresavtal och inflyttningen ägde rum i februari 2024.

Forenom är en ledande aktör inom möblerade lägenheter med stark inriktning på företagskunder. De erbjuder möblerade lägenheter såväl som rum i lägenhetshotell och vandrarhem i alla större städer i Skandinavien. Forenom har verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland och Finland med 25 lokalkontor och över 450 medarbetare. Det nya vandrarhemmet på Odenskogsvägen blir beläget på plan två i fastigheten, och innefattar 468 kvadratmeter fördelat på 16 rum.

Vi hälsar Forenom varmt välkomna till oss på Odenskogsvägen. Det sker många stora etableringar i Östersund och vi är glada över att kunna möjliggöra en hållbar boendesituation för de som kommer hit och arbetar säger, Johan Fryksborn, affärschef, Diös Östersund.

 Vi är glada över att ha tagit plats på Odenskogsvägen. Man kan säga att Forenom fungerar som ett smörjmedel både på bostads- och arbetsmarknaden genom att vi underlättar för företag att locka kompetent personal till regionen. I dagsläget har vi runt 20 möblerade lägenheter i Östersund och fyller varje månad på med fler objekt.Vi har ett fint samarbete med Diös i flera städer och ser fram emot att stärka vår närvaro i Östersund, säger, Lars Dissing, vd, Forenom.

Diös och Forenom har tecknat ett grönt hyresavtal, vilket innebär att parterna tillsammans planerar ytorna med målet att minska miljöpåverkan och energianvändning.

För ytterligare information kontakta gärna:
Johan Fryksborn, affärschef, Diös Östersund
Telefon: 010-470 96 04
E-post: johan.fryksborn@dios.se

Lars Dissing, vd, Forenom
Telefon: +45 53 87 62 69

E-post: lars.dissing@forenom.com

Diös Fastigheter äger och utvecklar både kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter i prioriterade tillväxtstäder. Med ett fastighetsvärde om 31 mdkr, ett bestånd om 359 fastigheter och en uthyrningsbar yta om 1 621 tkvm, är visionen att skapa Sveriges mest inspirerande städer. Marknaden sträcker sig från Borlänge till Luleå med huvudkontor i Östersund. Bolaget har sedan starten 2005 haft en kontinuerlig värdetillväxt i fastighetsportföljen och aktien är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Large Cap. Läs mer om Diös på www.dios.se

Diös Fastigheter AB (publ), Box 188, 831 22 Östersund  |  Tel: +46 770-33 22 00, info@dios.se, www.dios.se  |  Org.nr: 556501-1771

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng