Diös utvecklar för Clas Ohlson – kommer tillbaka till Sundsvall city

Nu är det klart att Clas Ohlson etablerar sig i centrala Sundsvall igen. Adressen blir granne med Åhléns på Storgatan, med egen entré från gatuplan. Fastighetsägaren Diös påbörjar nu utvecklingen av den 1 300 kvadratmeter stora butikslokalen. Beräknad öppning sker i april 2024.

Clas Ohlson erbjuder prisvärda och praktiska produkter för hemmafix. Bolaget grundades 1918 som en postorderfirma i Insjön, Dalarna. Idag är det ett av Sveriges största detaljhandelsbolag med kunder på tre marknader. Återetableringen i Sundsvall city blir en butik om 1 300 kvadratmeter med entré från Storgatan 32, på två våningar som binds samman genom rulltrappa. Butiken tar därmed över delar av 24fitness lokalen på Sjögatan 23.

–  Det känns fantastiskt att få hälsa Clas Ohlson varmt välkomna tillbaka till Sundsvall city. Staden är under stark utveckling med stora etableringar både i centrum och utanför, vilket ger förutsättningar för ökade flöden av människor. De är en viktig aktör och ett starkt varumärke som bidrar till att öka stadskärnans attraktivitet. Vi har haft en dialog under en tid och har nu hittat ett perfekt läge för denna etablering. Nu ser vi fram emot öppning under våren 2024, säger Maryanne Karlsson, kommersiell förvaltare, Diös Sundsvall. 

– Det känns otroligt roligt att vara tillbaka i Stenstan igen och vi vet att vi har varit väldigt efterlängtade. Vi har nästan dagligen fått frågor om när vi ska komma tillbaka till stan. Med den nya butiken får vi ett riktigt bra läge där många människor rör sig. Butiken blir ett bra komplement till vår butik i Birsta och vi ser fram emot att bli ännu mer tillgängliga för Sundsvallsborna med prisvärda, praktiska och hållbara lösningar för hemmafixet, säger Andreas Helgesson, Country Operations Manager på Clas Ohlson.

För ytterligare information kontakta gärna:

Maryanne Karlsson, kommersiell förvaltare, Diös Sundsvall
Telefon: 010-470 96 52
E-post: maryanne.karlsson@dios.se

Diös Fastigheter äger och utvecklar både kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter i prioriterade tillväxtstäder. Med ett fastighetsvärde om 31 mdkr, ett bestånd om 359 fastigheter och en uthyrningsbar yta om 1 614 tkvm, är visionen att skapa Sveriges mest inspirerande städer. Marknaden sträcker sig från Borlänge till Luleå med huvudkontor i Östersund. Bolaget har sedan starten 2005 haft en kontinuerlig värdetillväxt i fastighetsportföljen och aktien är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Large Cap. Läs mer om Diös på www.dios.se

Diös Fastigheter AB (publ), Box 188, 831 22 Östersund  |  Tel: +46 770-33 22 00, info@dios.se, www.dios.se  |  Org.nr: 556501-1771