Diös utvecklar för Maria Bonita på Drottninggatan i centrala Gävle

Den mexikanska restaurangen tillika Sveriges första tortillabageri Maria Bonita byter adress och tar plats hos fastighetsägaren Diös på Drottninggatan i centrala Gävle runt årsskiftet. Den nya restaurangen blir belägen längs gågatan i ett flödesrikt stråk mellan Stortorget och Centralstationen.

Gävlebaserade Maria Bonita grundades år 2020 av Maria-Therese Sterner och Juventino Samuel Ramos. Konceptet går ut på att servera äkta mexikanssk tacos på tortillabröd gjorda i deras egen tortillamaskin. Restaurangen finns sedan förra året etablerade på både Nygatan och Södra Kansligatan, där den senare från och med årsskiftet flyttas till Drottningatan. Flytten innebär att Maria Bonita får fler sittplatser, större yta för event och en uteservering under sommarmånaderna.

–Maria Bonita har på kort tid blivit en självklar aktör på Gävles restaurangscen och det känns väldigt roligt att få välkomna dem till oss på Drottninggatan. De genuina mexikansk smakerna är ett resultat av deras hantverk och ger en helt unik restaurangupplevelse. Vi är glada över att kunna möjliggöra Maria Bonitas fortsatta satsning i Gävle, säger Daniel Jansson Westblom, uthyrare, Diös Gävle.   

  Vi är glada och förväntansfulla över att ta plats i ett av stans bästa restauranglägen. Med Maria Bonita vill vi ta en del av Mexiko till Gävle, därför är det viktigt att allt ifrån inredning till meny har den rätta mexikanska känslan. I vår nya restaurang får vi förutsättningar att välkomna fler gäster och utveckla vårt koncept ytterligare, säger Maria-Therese Sterner, grundare och ägare, Maria Bonita.

För ytterligare information kontakta gärna:

Daniel Jansson Westblom, uthyrare, Diös Gävle
Telefon: 010-470 97 04
E-post: daniel.westblom@dios.se

Maria-Therese Sterner, grundare och ägare, Maria Bonita
Telefon: 072-158 22 22

E-post: mariatherese@mariabonitagavle.net

Diös Fastigheter äger och utvecklar både kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter i prioriterade tillväxtstäder. Med ett fastighetsvärde om 31 mdkr, ett bestånd om 359 fastigheter och en uthyrningsbar yta om 1 621 tkvm, är visionen att skapa Sveriges mest inspirerande städer. Marknaden sträcker sig från Borlänge till Luleå med huvudkontor i Östersund. Bolaget har sedan starten 2005 haft en kontinuerlig värdetillväxt i fastighetsportföljen och aktien är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Large Cap. Läs mer om Diös på www.dios.se

Diös Fastigheter AB (publ), Box 188, 831 22 Östersund  |  Tel: +46 770-33 22 00, info@dios.se, www.dios.se  |  Org.nr: 556501-1771

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng