Diös välkomnar Glitter till Smedjan galleria i Luleå

I höst gör smyckes- och accessoarkedjan Glitter comeback i centrala Luleå. Butiken öppnar på gatuplan i Smedjan galleria och blir närmsta granne med bland andra Elgiganten Phonehouse och Smedjans Kiosk & Spel. Fastighetsägaren Diös har inlett utvecklingen av lokalen som uppgraderas i linje med kedjans varumärke och koncept. Butiken beräknas slå upp dörrarna i september.

Glitter är en svensk smyckes- och accessoarkedja med ca 150 butiker i fyra länder i Norden. Kedjan fanns till och med 2019 etablerade i Shopping galleria i centrala Luleå, och ser nu stor potential i att återetablera sig i staden som av många beskrivs som ett av norra Sveriges hetaste tillväxtnav i den gröna industrialiseringen.

– Glitter jobbar aktivt och framgångsrikt med etableringar som ett viktigt led att utveckla vår marknadsledande position i Norden. Det innebär att vi hela tiden ser över nya möjligheter och också utvärderar befintliga etableringar. Rätt läge i rätt tid har nu dykt upp för oss i Luleå. Vi är mycket glada inför öppnandet av en ny butik och att få ta emot kunderna som vi vill bjuda på en härlig shoppingupplevelse och överträffa deras förväntningar, säger Helena Wahlsten, försäljningschef, Glitter.  

  Strax innan sommaren tilldelades Luleå utmärkelsen ”Sveriges bästa kommun att leva i 2023”, där ett starkt serviceutbud var ett av delområdena i bedömningen. Att vi får välkomna tillbaka Glitter till stadskärnan bidrar till att det redan breda serviceutbudet blir ännu bättre. Det är dessutom ett fint kvitto på Luleås attraktionskraft. Vi är glada över att utveckla Glitters nya butik och ser fram emot invigningen i höst, säger Marie Mitchell, centrumledare, Diös Luleå.

För ytterligare information kontakta gärna:

Marie Mitchell, centrumledare, Diös Luleå
Telefon: 010-470 98 13
E-post: marie.mitchell@dios.se

Pia Hylén, presskontakt, Glitter
Telefon: +46 70 547 79 97
E-post: pia.hylen@glitter.se

Diös Fastigheter äger och utvecklar både kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter i prioriterade tillväxtstäder. Med ett fastighetsvärde om 31 mdkr, ett bestånd om 359 fastigheter och en uthyrningsbar yta om 1 614 tkvm, är visionen att skapa Sveriges mest inspirerande städer. Marknaden sträcker sig från Borlänge till Luleå med huvudkontor i Östersund. Bolaget har sedan starten 2005 haft en kontinuerlig värdetillväxt i fastighetsportföljen och aktien är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Large Cap. Läs mer om Diös på www.dios.se

Diös Fastigheter AB (publ), Box 188, 831 22 Östersund  |  Tel: +46 770-33 22 00, info@dios.se, www.dios.se  |  Org.nr: 556501-1771