Diös välkomnar Metria som ny hyresgäst i centrala Umeå

Fastighetsägaren Diös och teknikbolaget Metria har tecknat ett grönt hyresavtal som innefattar 540 kvadratmeter modern kontorsyta i MVG-gallerian i centrala Umeå. Kontoret, som blir beläget på Storgatan, anpassas för att möta ett uppdaterat och mer flexibelt arbetssätt. Inflyttning beräknas ske 1 april 2024.Metria AB är ett teknikföretag specialiserat på geografiska informationssystem, GIS- och fjärranalys, kart- och fastighetstjänster och geografiska analyser. Bolaget har huvudkontor i Stockholm och lokala kontor i Gävle, Luleå och Umeå. Flytten till Storgatan i centrala Umeå föranleds av ett ökat behov av lokaler som främjar ett mer flexibelt arbetssätt, och stärker kontoret som mötesplats för bolagets anställda.

Det är med stor glädje vi välkomnar Metria som ny hyresgäst hos oss. Utifrån deras behov och önskemål är såväl kontoret som läget en riktig fullträff. Här får de rätt förutsättningar att skapa en identitetsstark mötesplats där de kan utvecklas långsiktigt, säger David Nygren, uthyrare, Diös Umeå.   

Våra medarbetare har en varierad vardag med arbete både på kontoret och från hemmet. Vi vill fokusera på ett centralt läge med kontoret som en viktig arena för samarbete och kulturbygge – faktorer som tillgodoses i vårt nya kontor på Storgatan. Vi är glada över samarbetet med Diös som varit lyhörda för våra önskemål, säger Jenny Odeblom, Utvecklingschef på Metria i Umeå.

Diös och Metria har tecknat ett grönt hyresavtal, vilket innebär att partnerna tillsammans sätter ramarna för gemensamma insatser som ska bidra till minskad miljöpåverkan och energianvändning i den yta som omfattas av kontraktet. 

För ytterligare information kontakta gärna:

David Nygren, uthyrare, Diös Umeå
Telefon: 010-470 98 55
E-post: david.nygren@dios.se

Jenny Odeblom, Utvecklingschef Umeå, Metria
Telefon: 010-121 87 14

E-post: jenny.odeblom@metria.se

Diös Fastigheter äger och utvecklar både kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter i prioriterade tillväxtstäder. Med ett fastighetsvärde om 31 mdkr, ett bestånd om 359 fastigheter och en uthyrningsbar yta om 1 621 tkvm, är visionen att skapa Sveriges mest inspirerande städer. Marknaden sträcker sig från Borlänge till Luleå med huvudkontor i Östersund. Bolaget har sedan starten 2005 haft en kontinuerlig värdetillväxt i fastighetsportföljen och aktien är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Large Cap. Läs mer om Diös på www.dios.se

Diös Fastigheter AB (publ), Box 188, 831 22 Östersund  |  Tel: +46 770-33 22 00, info@dios.se, www.dios.se  |  Org.nr: 556501-1771

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng