Nercia växer hos Diös - satsar på ny adress i Skellefteå

I takt med den pågående gröna omställningen i norra Sverige växer kompetensbehovet. För att skapa förutsättningar för framtidens arbetskraft satsar kompetens- och rekryteringspartnern Nercia Utbildning och bemanning på nya kontors- och utbildningslokaler i Skellefteå, och under våren tar de plats hos fastighetsägaren Diös på Servicegatan. Parterna har tecknat ett grönt hyresavtal och inflyttning beräknas ske i april 2024.

Nercia arbetar över flera affärsområden i flera olika städer runt om i Sverige. Företaget jobbar med kompetensförsörjning, bland annat med öppna- och anpassade företagsutbildningar. Nercia har ett nära samarbete med Arbetsförmedlingen i syfte att utbilda deltagare inom attraktiva och efterfrågade yrkeskategorier – så som el, solenergi, fastighet, teknik. I Skellefteå är Nerica främst inriktade på arbetsmiljö, ledarskap, el underhåll och kravutbildningar.

Det är med stor glädje vi välkomnar Nercia till vår kontorsfastighet på Servicegatan. Intresset för att etablera sig i Skellefteå ökar och det känns viktigt att möjliggöra den här typen av satsningar som bidrar till den gröna omställningen. Det känns väldigt roligt att vi får vara med på ett hörn i deras resa att utveckla människor och företag, säger Jenny Forssell, kommersiell förvaltare, Diös Skellefteå.   

Vi lägger stort fokus på att utveckla människor och coacha dem till att hitta rätt väg i yrkeslivet. Vi växer hela tiden vilket är fantastiskt kul. Det händer mycket i norra Sverige och det är ett självklart val för oss att vara en del i utvecklingen. Flytten till nya lokaler innebär att vi har möjlighet att hjälpa ännu fler människor och företag, säger Rasmus Ärnsved, projektledare, Nercia.

Diös och Nercia har tecknat ett grönt hyresavtal, vilket innebär att parterna tillsammans planerar ytorna med målet att minska miljöpåverkan och energianvändning.

För ytterligare information kontakta gärna:
Jenny Forssell, kommersiell förvaltare, Diös Skellefteå
Telefon: 010-470 98 52
E-post: Jenny.Forssell@dios.se

Rasmus Ärnsved, projektledare, Nercia
Telefon: 076-167 72 03

E-post: rasmus@nercia.se

Diös Fastigheter äger och utvecklar både kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter i prioriterade tillväxtstäder. Med ett fastighetsvärde om 31 mdkr, ett bestånd om 359 fastigheter och en uthyrningsbar yta om 1 621 tkvm, är visionen att skapa Sveriges mest inspirerande städer. Marknaden sträcker sig från Borlänge till Luleå med huvudkontor i Östersund. Bolaget har sedan starten 2005 haft en kontinuerlig värdetillväxt i fastighetsportföljen och aktien är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Large Cap. Läs mer om Diös på www.dios.se

Diös Fastigheter AB (publ), Box 188, 831 22 Östersund  |  Tel: +46 770-33 22 00, info@dios.se, www.dios.se  |  Org.nr: 556501-1771

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng