Realgymnasiet öppnar i Diös lokaler i centrala Luleå

Nu är det klart att tillväxtstarka kvarteret Biet blir nav för utbildningar inom Naturbruksprogrammet, med inriktningar Djurvård och Hästhållning. I höst öppnar Realgymnasiet en modern skola i fastighetsägaren Diös lokaler på Stationsgatan i centrala Luleå. Skolan kommer att erbjuda utbildningar inom Naturbruksprogrammet med inriktningarna Djurvård, Hästhållning och Naturturism. Diös inleder utvecklingen av lokalerna till en modern och ändamålsenlig lärmiljö med start per omgående.  

Realgymnasiet är en del av Lärande i Sverige AB, en av de största fristående huvudmännen i Sverige. Skolans utbildningar bygger på verkliga behov i svenska tillväxtbranscher och genomförs i nära samarbete med det lokala näringslivet. Realgymnasiet finns idag på 22 orter, med etableringen i Luleå som den nordligaste.

  Kvarteret Biet är under stark utveckling, och vi är mycket glada över att få välkomna Realgymnasiet till Luleå och våra lokaler på Stationsgatan. Skolan blir strategiskt belägen vid stadens västra entré med närhet till såväl stadskärnan som natursköna områden och stråk. Med framtidens skolupplevelse som ledord har vi utvecklat ytorna för att möta Realgymnasiets specifika behov och önskemål, säger Urban Olofsson, förvaltare, Diös Luleå.

– Det känns väldigt roligt att vi fått möjlighet att starta vår toppmoderna gymnasieskola i dessa fina lokaler i centrala Luleå. Planlösningen och byggnationen har arbetats fram tillsammans med hyresvärden Diös. På skolan kommer det bland annat att finnas både hund- och djuravdelning inhouse. Vi ser verkligen fram emot att välkomna elever och personal till skolan nästa höst. Vi kommer tillsammans med fastighetsägaren Diös att se till att eleverna börjar på en skola med fantastiskt fin miljö, säger Fredrik Ljung, fastighetschef, Lärandegruppen i Sverige.

För ytterligare information kontakta gärna:

Urban Olofsson, förvaltare, Diös Luleå
Telefon: 010-470 98 02
E-post: urban.olofsson@dios.se

Fredrik Ljung, fastighetschef, Lärandegruppen i Sverige
Telefon: 0722-43 05 30
E-post: fredrik.ljung@larande.se

Diös Fastigheter äger och utvecklar både kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter i prioriterade tillväxtstäder. Med ett fastighetsvärde om 28 mdkr, ett bestånd om 338 fastigheter och en uthyrningsbar yta om 1 511 tkvm, är visionen att skapa Sveriges mest inspirerande städer. Marknaden sträcker sig från Borlänge till Luleå med huvudkontor i Östersund. Bolaget har sedan starten 2005 haft en kontinuerlig värdetillväxt i fastighetsportföljen och aktien är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Mid Cap. Läs mer om Diös på www.dios.se

Diös Fastigheter AB (publ), Box 188, 831 22 Östersund  |  Tel: +46 770-33 22 00, info@dios.se, www.dios.se  |  Org.nr: 556501-1771

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng