Restaurangkedjan Kasai satsar i norr – öppnar i Shopping galleria i Luleå

Den japanska fusionrestaurangen Kasai växer och etablerar sin första restaurang norr om Stockholm i tillväxtstarka Luleå. Japansk anda och en livlig atmosfär möter Luleåhistoria när fastighetsägaren Diös inleder utvecklingen av den nya restaurangen i markplan i anrika Shopping galleria. Kasai Kitchin beräknas slå upp dörrarna för gäster under april 2023.

Kasai blev snabbt en populär destination för mat- och dryckesupplevelser när de öppnade sin första restaurang i Stockholm 2016. Sedan dess har de öppnat ytterligare en restaurang i Stockholm och expanderat till Malmö och Visby. Konceptet Kitchin, som etableras i Shopping galleria, erbjuder ett urval av restaurangens mest populära rätter och drinkar.

  Att få välkomna Kasai Kitchin till Shopping är en viktig pusselbit i arbetet med att stärka såväl staden som gallerian som konkurrenskraftig mötesplats. IKEAs etablering i Smedjan, coworking-aktören T22s expansion på plan 2 i Shopping och Kasais heta restaurangsatsning i markplan är tre exempel på hur utbudet utvecklas för att möta det ökade intresset för Luleå, säger Johan Lång, affärschef, Diös Luleå.

– Vi vill att gästen ska känna igen sig i atmosfären och känna att all fokus ligger på den japanska andan, presentationen av rätterna, drinkarna och de noga utvalda råvarorna. Samtliga rätter är lika enkla att ta med som att avnjuta som plats, varje sig det är för en lunch, afterwork, kväll med vännerna eller hemma, säger Jens Bolmstedt, vd, Kasai.

Luleås pulserande stadskärna, expansiva näringsliv och de utvecklingsplaner som finns har legat till grund för Kasais beslut att etablera sig i staden.    

– Vår expansionsresa är påbörjad och det känns otroligt kul att öppna i Luleå och erbjuda alla Luleåbor en härlig mat- och dryckesupplevelse. Vi kommer att kunna tillföra mycket till det befintliga utbudet i stan och det är roligt att både franschisetagaren Najib och Diös ser Kasai Kitchin som ett koncept att satsa på, fortsätter Jens Bolmstedt, vd, Kasai Kitchin.

För ytterligare information kontakta gärna:

Johan Lång, affärschef, Diös Luleå
Telefon: 010-470 98 00
E-post: johan.lang@dios.se

Jens Bolmstedt, vd, Kasai Kitchin
Telefon: 0707 19 57 65
E-post: jens@kitchin.se

Diös Fastigheter äger och utvecklar både kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter i prioriterade tillväxtstäder. Med ett fastighetsvärde om 31 mdkr, ett bestånd om 361 fastigheter och en uthyrningsbar yta om 1 622 tkvm, är visionen att skapa Sveriges mest inspirerande städer. Marknaden sträcker sig från Borlänge till Luleå med huvudkontor i Östersund. Bolaget har sedan starten 2005 haft en kontinuerlig värdetillväxt i fastighetsportföljen och aktien är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Mid Cap. Läs mer om Diös på www.dios.se

Diös Fastigheter AB (publ), Box 188, 831 22 Östersund  |  Tel: +46 770-33 22 00, info@dios.se, www.dios.se  |  Org.nr: 556501-1771

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng