Högskolan i Borlänge

I januari 2020 tecknade Diös hyresavtal med Högskolan Dalarna om etableringen av campus i Liljanhuset i centrala Borlänge. Sedan 2018 har högskolan inventerat och analyserat framtidens lokal- och utvecklingbehov. I oktober fattade högskolans styrelse beslut om att gå vidare med Diös förslag att flytta högskolans verksamhet i Borlänge till stadskärnan.

Bilden är en idéskiss.

SNABBFAKTA

Vad: Diös och Högskolan Dalarna har tecknat avtal om att flytta högskolans verksamhet till stadskärnan.
Varför: Skapa ett attraktivt och ändamålsenligt campus med fokus på helt nya lärmiljöer och möjligheter till utvecklad verksamhet, vilket bidrar till en ökad attraktivitet för staden.
Miljö: fastigheten milöcertifieras enligt BREEAM In-Use, very good
Totalentreprenör: NCC
Skissbild: Archus arkitekter

Våra nyhetsbrev

Lite längre ned på sidan är du varmt välkommen att anmäla dig till våra nyhetsbrev om projektet som skickas ut regelbundet, där vi uppdaterar om vad som händer just nu. Klicka på länken nedan för att läsa tidigare nyhetsbrev.

Nyhetsbrev juni 2020

Beslutet om högskolans flytt till centrala Borlänge är något vi jobbat för under en lång tid och det känns fantastiskt att vi nu är där. Vi är övertygade om att detta kommer att bidra till en ökad attraktivitet för Högskolan Dalarna och en utveckling för Borlänge, helt i linje med vår strategi om stadsutveckling. Nu ser vi fram emot att få fortsätta processen tillsammans med högskolan, säger Mikael Hedh, affärschef, Diös Dalarna.

Kontakt:

Mikael Hedh, affärschef, Diös 
E-post: mikael.hedh@dios.se
Telefon: 010-470 97 50

 

Anmäl dig till information för projekt

Genom att registrera din mailadress samtycker du till att information kring Högskolan i Borlänge skickas till denna. Vi skickar nyhetsbrev med uppdateringar kontinuerligt och om du inte längre vill ha informationen så avregistrerar du dig enkelt.

Trevlig läsning önskar vi på Diös!

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng