Högskolan Dalarnas campus i Borlänge

Vi utvecklar kvarteret Campus för att kunna erbjuda Högskolan Dalarna ett skräddarsytt, attraktivt och ändamålsenligt campus med helt nya lärmiljöer och förutsättningar för en utvecklad verksamhet. Här hamnar de i händelsernas centrum, omgiven av ett brett utbud av urban service och Borlänge resecentrum ett stenkast bort.

Vi har tillsammans med Högskolan Dalarna arbetat fram en slutgiltig utformning av den plats som blir högskolans nya adress, i Liljanhuset vid Liljeqvistska parken mitt i centrala Borlänge. Utvecklingen av fastigheten påbörjas under första kvartalet 2022 och beräknas vara klar för tillträde under senare delen av våren 2024.

Utformningen av byggnaden sker med respekt och stolthet för omgivningen. Tidlösa och moderna inslag visar en stadig riktning framåt och gör att byggnaden sticker ut och tillför något nytt i stadsbilden.


 

HÅLLBAR UTVECKLING
Både vi och Högskolan Dalarna har en gemensam målbild om att projektet och nya Campus Borlänge ska vara en byggnad med hög miljöprofil och hållbarhetsprestanda. Byggnaden ska ha en låg energi- och resursanvändning samt bidra till en hälsosam arbetsmiljö för studenter och personal.

  Vi utvecklar en befintlig byggnad och tar ingen ny mark i anspråk. Det innebär att byggnaden får ett lågt klimatavtryck i produktionen. 

 Vi satsar på förnyelsebar energi genom fjärrvärme och en solcellsanläggning med syftet att främst bidra till fastighets elen.

 Den slutna bottenvåningen kommer att glasas upp mot både gator och parkområde, och på det sättet utvecklar vi vad som tidigare upplevts som en baksida, till ytterligare en levande framsida mot Liljeqvistska parken. Genom det kommer platsen upplevas mer tillgänglig och trygg, tillföra nytt liv i lägen som inte används idag och möjliggöra för nya rörelsemönster som bidrar till ett ökat flöde av människor både i och omkring fastigheten.

 Fastigheten kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM In Use Very Good, eller motsvarande. Vi har tecknat ett grönt hyresavtal med Högskolan Dalarna.

Våra nyhetsbrev

Lite längre ned på sidan är du varmt välkommen att anmäla dig till våra nyhetsbrev om projektet som skickas ut regelbundet, där vi uppdaterar om vad som händer just nu. Klicka på länken nedan för att läsa tidigare nyhetsbrev.

Nyhetsbrev april 2024
Nyhetsbrev november 2023

Nyhetsbrev juni 2023

Nyhetsbrev mars 2023

Nyhetsbrev december 2022

Nyhetsbrev september 2022

Nyhetsbrev maj 2022

Nyhetsbrev januari 2022

Beslutet om högskolans flytt till centrala Borlänge är något vi jobbat för under en lång tid och det känns fantastiskt att vi nu är där. Vi är övertygade om att detta kommer att bidra till en ökad attraktivitet för Högskolan Dalarna och en utveckling för Borlänge, helt i linje med vår strategi om stadsutveckling. Nu ser vi fram emot att få fortsätta processen tillsammans med högskolan, säger Mats Eriksson, projektchef, Diös.

SNABBFAKTA

Vad: Diös och Högskolan Dalarna har tecknat avtal om att flytta högskolans verksamhet till stadskärnan.
Varför: Skapa ett attraktivt och ändamålsenligt campus med fokus på helt nya lärmiljöer och möjligheter till utvecklad verksamhet, vilket bidrar till en ökad attraktivitet för staden.
Miljö: fastigheten milöcertifieras enligt BREEAM In-Use, very good
Totalentreprenör: NCC
Arkitekt: Archus arkitekter

 

Anmäl dig till information för projekt

Genom att registrera din mailadress samtycker du till att information kring Högskolan i Borlänge skickas till denna. Vi skickar nyhetsbrev med uppdateringar kontinuerligt och om du inte längre vill ha informationen så avregistrerar du dig enkelt.

Trevlig läsning önskar vi på Diös!

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng