Högskolan i Borlänge

I januari 2020 tecknade Diös hyresavtal med Högskolan Dalarna om etableringen av campus i Liljanhuset i centrala Borlänge. Sedan 2018 har högskolan inventerat och analyserat framtidens lokal- och utvecklingbehov. I oktober fattade högskolans styrelse beslut om att gå vidare med Diös förslag att flytta högskolans verksamhet i Borlänge till stadskärnan. Det nya citycampus beräknas stå klart sommaren 2022.

SNABBFAKTA

Vad: Diös och Högskolan Dalarna har tecknat avtal om att flytta högskolans verksamhet till stadskärnan.
Varför: Skapa ett attraktivt och ändamålsenligt campus med fokus på helt nya lärmiljöer och möjligheter till utvecklad verksamhet, vilket bidrar till en ökad attraktivitet för staden.
Miljö: fastigheten milöcertifieras enligt BREEAM In-Use, very good
Tidplan: Klart sommaren 2022
Skissbild: Archus arkitekter

Beslutet om högskolans flytt till centrala Borlänge är något vi jobbat för under en lång tid och det känns fantastiskt att vi nu är där. Vi är övertygade om att detta kommer att bidra till en ökad attraktivitet för Högskolan Dalarna och en utveckling för Borlänge, helt i linje med vår strategi om stadsutveckling. Nu ser vi fram emot att få fortsätta processen tillsammans med högskolan, säger Mikael Hedh, affärschef, Diös Dalarna.

Kontakt:

Mikael Hedh, affärschef, Diös 
E-post: mikael.hedh@dios.se
Telefon: 010-470 97 50

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng