Sponsring - trygga och inkluderande städer för alla

I linje med vår vision om att skapa Sveriges mest inspirerande städer engagerar vi oss i samhällsfrågor, idrott och kultur för att göra livet i staden bättre för alla som bor och verkar där. Vår sponsringsstrategi är en del i att skapa ny aförutsättningar för stadsutveckling, där trygghet, inkludering och flöden av människor spelar en central roll. Verksamheter som möjliggör en aktiv fritid och meningsfull gemenskap för barn och ungdomar är vår högsta prioritet.

United by football

I snart tre år har föreningen United by football i Borlänge förenat tjejer genom fotboll. Initiativtagaren Charlotta Volkert såg i sin roll som fältassistent på Borlänge kommun ett behov av insatser för att minska segregation och öka möjligheter för unga tjejer i socioekonomiskt utsatta områden att få en meningsfull fritid. Det rådde aldrig några tvivel om att vi på Diös skulle ta taktpinnen som en av de främsta möjliggörarna av föreningens fortsatta tillväxt. Organisationen är ett mycket gott exempel på initiativ som fångar upp ungdomar och bidrar till trygghet, inkludering och rörelseglädje, helt i linje med vår värdegrund. 

"Det är sprudlande glädje och förväntan i omklädningsrummet varje gång de får sätta på sig ett par benskydd för första gånhgen och prova ut ett par fotbollsskor som passar. Jag är så tacksam för att Diös är med och bidrar till det."

Charlotta Volkert, grundare United by football

 Ståplatsstödet i Mora

För tredje året i rad har vi gått in som huvudsponsor för Mora IK's ståplatsstöd - ett ungdomskort som under en hel säsong erbjuder barn och ungdomar upp till 19 år gratis inträde till samtliga hemmamatcher på Smidjegård Arena. Ståplatsstödet är till för att alla, oavsett bakgrund eller tidigare erfarenheter av hockey, ska få ta del av den gemenskap föreningen erbjuder. Allra helst vill man nå dem som inte har hockeyn i sin vardag. Under säsongen 2021/2022 möjliggjorde ungdomskortet för drygt 1400 barn och ungdomar att gå på Mora IK's hemmamatcher.

"Genom att stötta föreningar som bidrar till en inkluderande idrottskultur skapar vi städer som är trygga och har något för alla."

Tobias Norestrand, kommersiell förvaltare, Borlänge